Menestyvä Turku

Jaa kirjoitus:

Olen ehdolla kuntavaaleissa Turussa, koska tahdon rakentaa kokoaan suurempaa Turkua.

Turun tulee olla kaupunki, josta voi olla ylpeä! Sellaiseen Turkuun halutaan muuttaa ja sinne halutaan ja voidaan jäädä. Sellaisessa Turussa on hyvä elää, opiskella, tehdä töitä, yrittää ja nauttia elämästä. Sellainen Turku osallistuu myös Suomen ongelmien ratkaisemiseen – ja myös maailman.

Turku on vetovoimainen kaupunki. Selviämme myös koronasta. Turun taloudessa on kuitenkin paljon tekemistä ja nousun eteen on työskenneltävä kovasti! Työpaikkoja ja kasvuyrityksiä tarvitaan lisää. Koulutus on kaukana maan kärjestä. Vanhat keinot eivät riitä. Pitää uskaltaa mennä eteenpäin ja ajatella isosti. Turku voi olla Suomen kärkikaupunki!

Erityisen tärkeitä menestyvän Turun rakentamisessa ovat:

  • Terve talous – Menokuri ja tiukka ei veronkiristyksille. Lisää tulosvastuuta ja kevyempi hallinto.
  • Aktiivinen elinkeino- ja työllisyyspolitiikka – Nostetaan työpaikat etusijalle kaikessa päätöksenteossa ja hyödynnetään kilpailua nykyistä enemmän. Kaupunki on asukkaita ja yrityksiä varten, ei virkakoneistoa.
  • Panostetaan tutkimukseen, kansainvälisyyteen ja koulutukseen – Kaupungin tulee olla aktiivisesti mukana viemässä Turkua tutkimuksen, innovaatioiden ja koulutuksen kärkeen sekä kansainvälisille kentille.
  • Rohkea kaupunkikehitys – Kasvu on menestyksen ytimessä. Nopeampi kaavoitus ja luvitus ovat elintärkeitä. Kaikki järkevät rakennushankkeet, jotka vievät Turkua eteenpäin kannattaa toteuttaa.
  • Turku hiilineutraaliksi 2029 mennessä – Ympäristövastuu edellyttää suuria, teollisen mittakaavan ratkaisuja eikä hamppuhippeilyä.
  • Turusta entistä selvemmin Suomen johtava kaupunkikulttuurikaupunki – Lisää ja laadukkaampia tapahtumia! Raivataan byrokraattiset esteet pois ravintola- ja tapahtumatoiminnalta.