Suomi oikealle raiteelle!

Jaa kirjoitus:

Suomi on loistava paikka elää. Synkkä maailmanaika edellyttää kuitenkin terästäytymistä – jotta Suomi on jatkossakin on yhtä hyvä maa jokaiselle rakentaa omaa onneaan. Terve talous on kaiken muun kulmakivi. Ennen kaikkea Suomi tarvitsee rohkeita talousuudistuksia. Velkaantuminen on lopetettava. Työmarkkinat tulee päivittää tälle vuosituhannelle. Kannustinloukkuja tulee purkaa – työn pitää aina olla kannattavampaa kuin joutenolon. Työn ja yrittämisen verotusta on kevennettävä. Peruskoulut täytyy laittaa kuntoon – työrauha opettajille ja osaamistaso taas nousuun. Energiajärjestelmä on remontoitava kestäväksi – sähkön pitää riittää ja olla kohtuuhintaista. Turvallisuuteen on nyt panostettava enemmän kuin pitkään aikaan. Suomen tulee olla aktiivinen Nato-jäsen, mutta kehittää vahvasti omaa puolustuskykyä ja huoltovarmuutta. Meidän täytyy uskaltaa ottaa rohkea etunoja tulevaisuuteen ja panostaa tutkimukseen sekä digitalisaatioon. Suomen tulee olla yrittäjämyönteinen – yritykset työllistävät ja tuottavat meille kaikille tärkeitä palveluja ja tuotteita.

Varsinais-Suomella on kaikki mahdollisuudet olla edelläkävijä Suomen menestystarinassa! Meillä pitää olla itseluottamusta hoitaa asioita – menestyvä Varsinais-Suomi on koko Suomen etu. Vanhat keinot eivät riitä. Pitää uskaltaa mennä eteenpäin ja ajatella uudella tavalla.

Vain vahva Suomi pysyy hyvinvoivana Suomena.

Uudessa ajassa Suomen johtaminen edellyttää sekä johtamisrakenteiden päivittämistä että uudenlaisia asenteita päättäjiltä. Tarvitaan vilpittömyyttä ja katsomista pitkälle tulevaisuuteen. Tarvitaan teknologian ja parhaan tutkimustiedon kattavampaa hyödyntämistä päätöksenteossa. Tarvitaan ymmärrystä maailman muutoksesta ja edistystahtoa ohjata Suomea kohti parempaa.