Blogi

Isänmaan turvallisuus on kokonaisuus

Ville Valkonen : 7.4.2015 07:41 : Yleinen

Ukrainan sota ja sitä seurannut kiristynyt kansainvälinen tilanne ovat nostaneet turvallisuuden yleiseksi puheenaiheeksi. Keskustelu liikkuu kuitenkin ylätasolla: puhumme lännen ja idän suhteista, Natosta ja Euroopan yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Suomen kaltaisen pienen valtion ulkoinen turvallisuus riippuu tietenkin aina suuremmista voimista. Tästä huolimatta turvallisuuden kulmakivi on kotipesän pitäminen kunnossa. Tästä ei ole keskusteltu tarpeeksi. Kotipesän pitäminen kunnossa tarkoittaa lisää »
Leave a response »


Lopetetaan holhousvaltio

Ville Valkonen : 4.4.2015 11:14 : Yleinen

Mielipide julkaistu Aamusissa 1.4.2015 Suomalainen hallinto toimii kansainvälisesti vertailtaessa pääosin erittäin hyvin. Suuria ongelmia tuottaa kuitenkin yhteiskunnassamme vallitseva kieltämisen, rajoittamisen ja kontrollin kulttuuri. Liian usein keskitymme näpertelemään yksittäisten säädösten kanssa unohtaen suuren kuvan. Suurin ongelma on, ettei etujärjestöjen tarvitse kantaa tekojensa seurauksia. Ammattiliittojen tehtävä on vaatia palkankorotuksia ja lisää erilaisia etuja, mutta liittojen ei silti lisää »
Leave a response »


Viisas talouspolitiikka on välittämistä

Ville Valkonen : 30.3.2015 18:33 : Yleinen

Talouspoliittinen keskustelu on tällä hetkellä korkeatasoista. Sen sijaan kovin selkeää se ei ole. Varsinkin tavoitteet hukkuvat usein ekonomistijargoniin. Talouspolitiikan perimmäiset syyt jäävät keinojen varjoon. Muutaman toisinajattelijan puutteellisia pohdintoja ja vasemmiston velkaelvytyshöpöttelyjä lukuun ottamatta on kohtuullisen selvää, mitä viisas talouspolitiikka tulevina vuosina pitää sisällään. Suomessa tulee parantaa talouskasvun edellytyksiä, helpottaa työllistämistä, lisätä työvoiman tarjontaa sekä tasapainottaa lisää »
Leave a response »


Järkevää vihreyttä – edistyksellistä energiapolitiikkaa

Ville Valkonen : 23.3.2015 12:59 : Slider kategoria, Yleinen

Ihmisen ja ympäristön kestävä suhde on eräs aikamme suurimpia kysymyksiä. Maailma tulee jättää tuleville polville paremmassa kunnossa kuin sen saimme. Globaalissa mittakaavassa tämä näyttää lähes mahdottomalta tehtävältä. Suomen osuus esimerkiksi maailman kasvihuonepäästöistä on pieni, mutta meidän on hoidettava oma osuutemme. Parhaiten Suomi voi osallistua ympäristönsuojeluun kehittämällä teknologiaa, joka kaupallistetaan ja jota käytetään ympäri maailman. Samalla lisää »
Leave a response »


Vahva Suomi kuuluu vahvaan länteen

Ville Valkonen : 16.3.2015 11:11 : Yleinen

Valtion ydintehtävä on pitää huolta kansakunnan turvallisuudesta. Nykyään itsenäisyys pitää sisällään myös kansainvälisistä vaikutusmahdollisuuksista huolehtimisen ja länsimaisten arvojen puolustamisen. Isänmaallisuuteen kuuluu tänä päivänä myös kansainvälisyys ja eurooppalaisuus. Suomen tulee olla vastuullinen ja aktiivinen kansainvälinen toimija. Suomen on oltava riittävän vahva pitämään huoli itsestään. Se tarkoittaa kotipesän pitämistä kunnossa. Energia- ja muuta huoltovarmuutta on parannettava. Maanpuolustuksen lisää »
Leave a response »


Suomessa tarvitaan välittömästi kasvupolitiikkaa

Ville Valkonen : 26.2.2015 16:22 : Yleinen

Menestyvä kansantalous on hyvinvoivan yhteiskunnan edellytys ja kaiken muun politiikan lähtökohta. Tämän vuoksi parempi talouspolitiikka on varsinkin tällä hetkellä tärkein poliittinen tavoitteeni. Suomi käy läpi pisintä rauhan ajan laskukauttaan 150 vuoteen. Kokonaistuotanto on noin vuoden 2006 tasolla – henkeä kohden jopa 2005 tasolla. Kaikki kasvuennusteet näyttävät näköpiirissä olevaan tulevaisuuteen kituliasta, noin 1 % talouskasvua. Tällainen lisää »
Leave a response »


Kolme keinoa akateemisen työttömyyden vähentämiseen

Ville Valkonen : 25.2.2015 12:56 : Yleinen

Akateeminen työttömyys on merkittävä ongelma. Työttömyys on aina sekä henkilökohtaisesti ikävä tilanne että kansakunnalle työpanoksen haaskausta. Akateeminen työttömyys on erityisen suurta haaskausta, sillä korkeakoulutettujen tulisi olla kaikkein osaavinta työvoimaa. Tieteentekijöiden liiton mukaan viime vuoden lopulla työttömiä tohtoreita – eli siis oman alansa kaikkein korkeimman koulutuksen saaneita – oli 886, mikä on 201 enemmän kuin vuotta lisää »
Leave a response »


Velaksi elämisen on loputtava

Ville Valkonen : 20.2.2015 00:41 : Slider kategoria, Yleinen

Suomen julkinen sektori eli valtio, kunnat ja sosiaaliturvarahastot elävät pysyvästi yli varojensa jopa 8-12 miljardia vuosittain. Näin ei voi jatkua. Ennen pitkään kestämättömänä jatkunut kehitys johtaa hallitsemattomaan palvelujen alasajoon. Talouskasvu on välttämätöntä julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi, mutta se ei yksin riitä. Samanaikaisesti talouden kasvusta huolehtimisen kanssa tulee sopeuttaa julkisia menoja eli arvioida uudelleen tehtäviä lisää »
Leave a response »


Tämän jälkeen Sinäkin palkkaisit

Ville Valkonen : 19.2.2015 23:37 : Slider kategoria, Yleinen

Suomi tarvitsee kaikki mahdolliset käsiparit ja aivot töihin. Pienyrittäjä Saija Hakonen kirjoitti Cityn blogissaan (1.2.) työllistämisen esteistä. Saija listasi työllistämisen esteiksi korkeat sivukulut, palkkaamisen riskit (esim. virherekrytoinnit), sairauspoissaolojen kustannukset, liian korkeat lähtöpalkat ja työnantajan vastuut (esim. koulutusvelvollisuudet). Saija osuu naulan kantaan, sillä muun muassa näistä syistä joulukuussa oli 363 300 työtöntä. Tämä on aivan liikaa. lisää »
Leave a response »


Tulevaisuuden työ – millaista se on?

Ville Valkonen : 19.2.2015 16:30 : Yleinen

Vaurauden perusta, työ, on kiihtyvässä muutoksessa. Digitalisaatio, automatisointi ja globalisaatio muuttavat työn luonnetta radikaalisti tulevina vuosikymmeninä. Tulevaisuuden töitä tehdään esimerkiksi enemmän etänä, entistä kansainvälisemmässä ympäristössä ja työsuhteet ovat lyhyempiä ja nopeasti muuttuvia. Urapoluista tulee monimutkaisempia kuin aiemmin. Työmarkkinat ovat jo jakautuneet kolmeen osaan. Globaalisti kilpailukykyiset työt ovat maailmanmarkkinoilla kilpailtuja korkean tuottavuuden töitä, kuten esimerkiksi huippulääkärin, lisää »
Leave a response »


« Artikkeli 1, 2, 3 »
Jaa sosiaalisessa mediassaTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook