Blogi

Maailma ei pelastu hamppuhippeilyllä – enemmän järkeä kuin tunnetta ympäristönsuojeluun

Ville Valkonen : 5.4.2017 11:11 : Yleinen

Maailma pitää pelastaa. Ympäristötuho ja ilmastonmuutos ovat aikamme suurimmat haasteet ja meidän yksiselitteinen vastuumme on ne ratkaista. Mutta maailma pitää oikeasti pelastaa, ei olla sitä pelastelevinaan. Esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunta vaatii massiivisen, teollisen mittaluokan toimia – söpöillä ja pörröisillä arjen teoilla ei päästä edes alkuun. Pelkästään Suomessa tarvitaan miljardien investoinnit julkiseen liikenteeseen ja kymmenien miljardien panostukset lisää »
Leave a response »


Turvallisuuden perusta valetaan kunnissa

Ville Valkonen : 1.4.2017 01:49 : Yleinen

Turvallisuus on hyvän yhteiskunnan perusta. Turvallisuuden varmistaminen on julkisen vallan tärkeimpiä tehtäviä. Juuri nyt Suomen ja suomalaisten turvallisuusympäristö on melko nopeassa muutoksessa. Muun muassa Venäjän toiminta, terrorismi, kyberrikollisuus, luonnon ääri-ilmiöt, sosiaalinen eriarvoistuminen ja maahanmuutto kaikki haastavat turvallisuutta eri tavoilla. Suomessa onkin tehty sisäisen turvallisuuden, ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä puolustuspolitiikan selonteot uusiin uhkiin varautumiseksi. Turvallisuus ei lisää »
Leave a response »


4 erityistä syytä, miksi nuorten kannattaa äänestää

Ville Valkonen : 29.3.2017 12:24 : Yleinen

Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut tänään (29.3.17). Äänestäjälle on valtaa tarjolla. Kunnat ja kaupungit päättävät tärkeistä yhteisistä asioista, kuten kouluista, liikuntapaikoista, kirjastoista, liikenteestä ja siitä, mitä minnekin saa rakentaa. Valitettavasti nuoret eivät valtaansa käytä. Viime kuntavaaleissa alle 25-vuotiaista harvempi kuin joka kolmas käytti äänioikeuttaan, kun koko kansan äänestysaktiivisuus oli 58,3 prosenttia. 55-69 –vuotiaista 72 prosenttia kävi lisää »
Leave a response »


11 keinoa, joilla kaupunki voi parantaa työllisyyttä

Ville Valkonen : 25.3.2017 10:31 : Yleinen
Ville valkonen kuntavaaliehdokas Turku
Työ on hyvinvoinnin perusta. Jokainen ansaitsee mahdollisuuden työhön ja sitä kautta oman elämän parantamiseen. Vauraus syntyy vain tuottavasta työstä. Tämän takia työpaikkojen lisäämisen pitää olla päättäjien tärkeimpiä tavoitteita. Mitä kaupungit ja kaupunginvaltuutetut sitten voivat tehdä työllisyyden parantamiseksi? Valtaosa työllisyyteen liittyvistä päätöksistä tehdään valtakunnallisesti: työmarkkinalainsäädäntö, verotus, innovaatiojärjestelmä ja niin edelleen ovat eduskunnan päätöksiä. Kaupungeilla on kuitenkin lisää »
Leave a response »


Myös menestyviin alueisiin pitää panostaa

Ville Valkonen : 24.2.2017 22:07 : Yleinen

Valtio tukee talouden rakennemuutoksen kolhimia alueita monin eri tavoin. Esimerkiksi Salo ja Oulu ovat saaneet Nokian notkahduksen takia äkillisen rakennemuutoksen tukea. Tämä on perusteltua sekä elinkeinopoliittisesti että inhimillisistä syistä. Kun alue on vaikeuksissa, on hyödyllistä loiventaa alamäkeä ja pyrkiä kääntämään suunta nousuun. Yhtä tärkeää olisi kuitenkin panostaa myös menestyviin alueisiin. Turku kuuluu tälle hetkellä niihin. lisää »
Leave a response »


Varsinais-Suomi kasvun kärkeen

Ville Valkonen : 14.1.2017 09:00 : Slider kategoria, Yleinen

Varsinais-Suomella on kaikki edellytykset olla Suomen johtavia maakuntia. Siihen tarvitaan suunnitelmallista työtä, taitavia vaikuttajia sekä yhteistä tekemisen meininkiä. Varsinais-Suomella on monia vahvuuksia, joiden edelleen kehittäminen on avain menestykseen. Meriteollisuus, maanviljely, bio- ja terveystieteet, mobiiliosaaminen ja matkailu ovat näitä vahvuuksia. On uskallettava erikoistua. Loppujen lopuksi päätökset, jotka parantavat vaurauden ja kehityksen edellytyksiä koko Suomessa, parantavat niitä lisää »
Leave a response »


Taloudessa edessä nousukausi – silti velka uhkaa räjähtää

Ville Valkonen : 13.1.2017 22:18 : Slider kategoria, Yleinen

OP-ryhmä julkaisi eilen talousennusteen, jonka mukaan Suomessa on edessä nousukausi. Tämä pitää paikkansa. Myös muut ennustajat ovat samaa mieltä siitä, että pitkä taantuma on nyt ohi. Tämä on mainio asia! Vain talouskasvu mahdollistaa vaurauden ja hyvän, tasa-arvoisen yhteiskunnan. Toisaalta eilen julkaistiin myös talouspolitiikan arviointineuvoston raportti, jossa arvioidaan talouspolitiikan isojen tavoitteiden toteutumista. Sen viesti on karu: lisää »
Leave a response »


Kolme syytä, miksi laitavasemmisto on väärässä

Ville Valkonen : 7.6.2016 22:20 : Yleinen

Vasemmistoliitolle on valittu uusi puheenjohtaja. On taas hyvä hetki muistuttaa perusasioista: Laitavasemmisto on väärässä. Alla kolme syytä. Harha 1: Työajan lyhentäminen vähentäisi työttömyyttä Välillä laitavasemmalta ehdotellaan yleisen työajan lyhentämistä kuuteen tuntiin. Tämä kuulemma vähentäisi työttömyyttä, kun jäljelle jäävää työtä jaettaisiin tasaisemmin. Tämä idea ei kestä edes alkeellista tarkastelua. Samalla ajattelulla miesten työttömyys olisi tuplaantunut, kun naiset tulivat lisää »
Leave a response »


Kiitos x 3036 + analyysia vaalituloksesta

Ville Valkonen : 24.4.2015 08:32 : Yleinen

Eduskuntavaalit on käyty. 3036 äänestäjää koki, että olisin ollut sopivin hoitamaan heidän asioitaan eduskunnassa. Päällimmäinen tunne on vilpitön kiitos! Sanoinkuvaamattoman kiitoksen ansaitsevat myös loistava vaalitiimini ja kaikki tukijat! Yli 200 ihmistä oli mukana tavalla tai toisella. Kampanjointi oli ikimuistoinen kokemus, johon kuului kaikkea toreista ja paneeleista sosiaaliseen mediaan ja mielipidekirjoituksiin. Karkkia jaettiin ja politiikkaa puhuttiin. lisää »
Leave a response »


3 erityistä syytä äänestää

Ville Valkonen : 18.4.2015 09:28 : Yleinen

Eduskuntavaalit ovat ovella. 31,9 % suomalaisista ehti jo äänestää. Todennäköisesti yhteensä noin 70 % käy äänestämässä. Loput 30 % eli yli miljoona suomalaista heittävät äänensä hukkaan. Äänestämisen syitä on useita, mutta tässä erityistä syytä, miksi juuri sinun kannattaa vaivautua. Kannattaa pitää kiinni vallastaan. Ethän omassakaan elämässäsi anna muiden sanella, mitä teet. Miksi tekisit näin yhteiskunnassa? lisää »
Leave a response »


« Artikkeli 1, 2, 3 »
Jaa sosiaalisessa mediassaTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook